Naslovnica Život Sedam lica prijavljeno zbog požara

Sedam lica prijavljeno zbog požara

332
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Nakon preduzimanja opsežnih istražnih radnji, policijski službenici PS Prozor rasvijetlili su i otkrili više uzroka i izvršioca požara, koji su se u mjesecu aprilu desili na području opštine Prozor.

To je saopšteno na zvaničnoj internet-stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako se navodi, Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru podnesen je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv sedam lica.

Prva prijavljena osoba je inicijala Š.M. /1969/ iz Heldova, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“ KZ FBiH. Požar je izazvao veću materijalnu štetu u mjestu Heldovi opština Prozor.

Prijavljeno je i lice inicijala A.Dž. /1998/ iz Ustirame, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“ KZ FBiH. Postoji osnovana sumnja da je 08. 04. 2020. godine namjerno izazvao požar u mjestu Ustirama, koji se raširio po okolnom mjestima, pričinio materijalnu štetu na katoličkom groblju i opasnost po imovinu većeg obima.

U izvještaju se spominje i lice inicijala M.Dž. /1984/ iz Grevića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“ KZ FBiH. Osumnjičeni se tereti da je 07. 04. 2020. godine namjerno izazvao požar koji se raširio po mjestu, te izazvao materijalnu štetu i opasnost većeg obima.

Prijavljeni su i lica inicijala E.H. /1971/ i K.H. /1964/ iz Blace, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“ KZ FBiH. Za osumnjičene postoji osnovana sumnja da su 09. 04. 2020. godine namjerno izazvali požar u mjestu Dobroša, gdje je pričinjena veća materijalna šteta.

Lica inicijala F.Š. /1976/ iz Prozora i M.Š./1981/ iz Prozora, su prijavljeni zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“ KZ FBiH. Osumnjičeni se terete da su 10. 04. 2020. godine u mjestu Šćipe, prilikom čišćenja korova izazvali požar koji se raširio po okolnim mjestima i pričinio veću materijalnu štetu, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

(StarMo)