Naslovnica Politika SDS traži istragu o “planiranju likvidacije” Vukote Govedarice

SDS traži istragu o “planiranju likvidacije” Vukote Govedarice

91
Vukota Govedarica - SDS

Banja Luka — Predsjedništvo Srpske demokratske stranke (SDS) traži od MUP-a i Tužilaštva Republike Srpske da otvore istragu i ispitaju informacije o navodnom planiranju likvidacije Vukote Govedarice – izjavio je danas zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić.

Savić je rekao da, nakon što su tokom suđenja Miljanu Vujoviću isplivale informacije da je Vujović sa još jednim osobom, po nalogu treće osobe, pripremao teren za likvidaciju Govedarice, nadležni organi moraju reagovati.

Tražimo da se utvrdi da li je Vujović tokom svjedočenja u Okružnom sudu Banja Luka govorio istinu kada je rekao da je 2016. pripreman teren za likvidaciju Govedarice koji je u to vrijeme bio šef Kluba SDS-a u NSRS. Ako jeste onda se moraju pronaći i razotkriti nalogodavci – rekao je Savić.

On kaže da SDS, poučen ranijim lošim iskustvima, ima mnogo razloga za zabrinutost kada je u pitanju efikasan rad institucija koje su dužne da adekvatno sankcioniraju počinioce krivičnih djela.

– Svi dobro znamo šta se desilo nakon ubistva potpredsjednika SDS-a Branislava Garića koje se desilo prije 12 godina i kakav je bio epilog tog ubistva – podsjetio je Savić, saopćeno je iz SDS-a.

(StarMo)