Naslovnica Izdvojeno SDS traži “dokument poslat u Brisel”

SDS traži “dokument poslat u Brisel”

444
foto arhiva

Banja Luka — Klub poslanika Srpske demokratske stranke uputio je danas predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske zahtjev da im se dostavi “Programa reformi BiH“ u integralnom tekstu.

Također, pozivajući se na Zakon o slobodi pristupa informacijama BiH, SDS je danas zatražio od Predsjedništva BiH da se dostavi dokument “Program reformi BiH“ koji je poslat u Brisel.

Tokom skupštinske rasprave, kako navodi SDS, više narodnih poslanika su konstatovali, a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je i potvrdio, da je dostavljeni materijal u Narodnu skupštinu Repubike Srpske nepotpun i da pored pet poglavlja, sastavni dio “Programa reformi BiH“ čini i njegov tabelarni dio.

“S obzirom da je ovo pitanje od životne važnosti za građane Republike Srpske, smatramo da je javnosti potrebno obznaniti integralni tekst dokumenta koji je dostavljen u Brisel u sjedište NATO, kako bi se ustanovilo da li je Narodnoj skupštini podvaljen falsifikat. Ukoliko se utvrdi da je u parlament upućen nepotpun dokument, koji nije autentičan i vjerodostojan onome koji je upućen u Brisel, tražićemo da se utvrde odgovorni i da snose sankcije prema krivičnim zakonima Republike Srpske” – navodi SDS.

(StarMo)