Naslovnica Politika SDP: Zloupotreba vjerskih sloboda

SDP: Zloupotreba vjerskih sloboda

189
foto arhiva

Sarajevo — Nakon jučerašnje online sjednice Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, danas je održana i online sjednica Glavnog odbora, gdje se diskutovalo o predstojećim lokalnim izborima, ukoliko do njihovog održavanja uopće dođe.

Na sjednici je usvojen je Pravilnik o kriteriju i načinu kandidovanja na lokalnim izborima, a članovima je prezentirana i Strategija nastupa SDP BiH na lokalnim izborima, kaže se u saopćenju SDP.

SDP BiH je na sjednici Glavnog odbora su diskutovao o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim osvrtom na najavljenu misu stradalim na Blajburgu, koja će se održati u Sarajevu. Data je potpuna podrška SUBNOR-u u organizaciji protesta s ciljem da se skrene pažnja na revizionističku i političku pozadinu mise i zloupotrebu vjerskih sloboda, kako bi se Sarajevo pretvorilo u grad koji moli za one koje su odgovorni za više od deset hiljada ubijenih Sarajlija, prenosi Patria.

SDP BiH SUBNOR vidi kao tijelo kojem se daje prvenstvo da odgovori na ove pokušaje revizije historije i zato poziva svoje članstvo i antifašiste grada da mirnim protestom pokaže da je u Sarajevu mnogo više antifašista,

ali i da dostojanstvenim okupljanjem dokažu da neće nasjesti na pokušaje da se grad pokaže netolerantnim prema vjerskim zajednicama.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)