Naslovnica Politika SDP zatražio vanrednu sjednicu Skupštine HNK

SDP zatražio vanrednu sjednicu Skupštine HNK

611
foto: ilustracija

Mostar — Klub zastupnika SDP-a BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona uputio je predsjedavajućem Skupštine HNK zahtjev za sazivanje vanredne sjednice kantonalne Skupštine, pozivajući se na Poslovnik o radu tog zakonodavnog organa, saopšteno je u srijedu iz te političke partije.

U saopštenju stoji kako SDP HNK smatra da se hitno mora prevazići novonastala neizvjesnost prouzrokovana neusvajanjem rebalansa budžeta HNK i neimplementacije “korona – zakona” HNK.

“Najmanje što nam u ovom momentu treba su politički konflikti, jer privreda i radnici ovog kantona trebaju pomoć, i to odmah. Zbog toga očekujemo hitno sazivanje vanredne sjednice na kojoj će se razriješiti barem dio problema nastalih na prethodnoj sjednici Skupštine HNK”, stoji u saopštenju za javnost, koje je objavila Služba za odnose s javnošću Kantonalnog odbora SDP BiH HNK.

Podsjećanja radi, u četvrtak 28. maja, sjednica Skupštine HNK na kojoj se trebalo odlučivati o rebalansi kantonalnog budžeta i osigurati sredstva za “korona zakon” prekinuta je nakon što su je napustili delegati HDZ-a BiH, nezadovoljni činjenicom da je Klub Bošnjaka potegao pitanje vitalnoh nacionalnog interesa.

Klub Bošnjaka je naknadno saopštio kako je Kantonalni HDZ BiH pokušao amandmanima kroz rad Vlade i Skupštine nametnuti rješenja koja su u suprotnosti sa Zakonom o budžetu Federacije BiH i Zakonu o kantonalnim ministarstvima.

(StarMo)