Naslovnica Politika SDP traži da se istraži Bandić

SDP traži da se istraži Bandić

536
Milan Bandić

Zagreb — Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras pozvao je danas DORH i USKOK da “istraže odnose između gradonačelnika Milana Bandića i poduzetnika Josipa Šelendića”, čiji je stan Bandićeva kći besplatno koristila 15 godina.

Ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bi mu taj poduzetnik 15 godina tolerirao stanovanje kćeri, radi o vraćanju određene usluge. Zato pozivamo USKOK i DORH da reagiraju i provjere poslovne odnose između gradonačelnika Bandića, poduzetnika Josipa Šelendića i Grada Zagreba, rekao je Maras na konferenciji za novinare.

Uvjeren je da se “kroz stanovanje u tom stanu, njegovu cijenu i prikrivanje vlasništva mogu vidjeti skuplji stupići i koševi za smeće, kao i netransparetno trošenje novca”.

Pozvao je premijera Andreja Plenkovića, kako je rekao, “samoprozvanog boraca protiv korupcije”, da se izjasni je li mu takvo ponašanje prihvatljivo te hoće li i dalje biti u koaliciji s Bandićem.

Maras smatra da je jedina moguća promjena i borba protiv korupcije u Hrvatskoj – da se na izborima izaberu novi premijer i gradonačelnik.

S obzirom na dosadašnje upravljanje Zagrebom, Maras je ustvrdio da imaju osnovanu sumnju da je u proteklih 10 godina iz gradskog proračuna izvučeno 10 milijardi kuna, odnosno jedan cijeli gradski proračun.

(StarMo)