Naslovnica Politika SDP: Suzdržavamo se od miješanja u CG, ali…

SDP: Suzdržavamo se od miješanja u CG, ali…

227
foto arhiva

Sarajevo — Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine osuđuje svaki oblik nasilja, pritisaka i prijetnji te poziva sve nadležne istražne i organe gonjenja u Crnoj Gori da privedu pravdi one koji su odgovorni za prijetnje i napade na manjinske narode u toj zemlji, koji su uslijedili nakon parlamentarnih izbora, saopćio je SDP.

– Također apelujemo na sve političke partije u Crnoj Gori, kao i organizacije civilnog društva, da učine sve kako bi se spustile tenzije i zaštitili svi građani, a posebno pripadnici manjina. Crna Gora kao članica NATO saveza trebala bi biti faktor stabilnosti u regionu, a nikako mjesto gdje se izražavaju najprimitivniji oblici ksenofobije i ponovno oživljavaju najcrnji oblici fašizma – kaže se u saopštenju.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine ističe da se suzdržava od miješanja i komentarisanja odnosa i događaja kod drugih budući da ne voli ni miješanja drugih u unutrašnje stvari BiH, ali i da, nažalost, nikoga u regionu ne mogu ostaviti ravnodušnjim događaji nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u kojima se dešavaju prijetnje i napadi na manjinske narode te prizivaju zločina iz genocida u Srebrenici.

(StarMo)