Naslovnica Politika SDP se osipa i u Splitu…

SDP se osipa i u Splitu…

105
Ante Franić

Split — SDP-ov gradski vijećnik Ante Franić Večernjem listu u petak ujutro potvrdio je da “napušta SDP”.

Ova iznenađujuća odluka stigla je dan nakon objave teksta Večernjeg lista koji je razotkrio kako je Upravno vijeće Javne ustanove sportski objekti Split jednostrano raskinulo ugovor zakupcu parkinga Tonćiju Omrčenu na Gripama.

Ugovor je raaskinut, unatoč tome što iz objavljenih snimki nedvosmisleno proizlazi da su Puljkovi bliski suradnici u tom vijeću, Igor Skoko i Dražen Čular, bili svjesni da će na taj način potencijalno počiniti štetu gradu jer će pravni spor otići na sud i biti poguban za grad – javlja N1.

Franić, koji je bio i SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita, na prošloj je sjednici Gradskog vijeća javno kazao kako izlaz iz “programske suradnje” te da splitska vlast na čelu s Ivicom Puljkom na njegovu ruku više ne treba računati.

Razljutio ga je, govorio je tada, Puljkov nepotizam prilikom pokušaja kadroviranja svojih ljudi u Nadzorne odbore gradskih tvrtki ali i “afera čistačica” koja je prokazala političku odmazdu nove vlasti na štetu čistačice JUŠOS-a s 80-postotnim invaliditetom i majke dvoje maloljetne djece.

Međutim sada je odlučio i službeno izaći iz SDP-a “zbog sustavnog neslaganja s rukovodstvom stranke”, odnosno s predsjednikom splitske partije Goranom Koturom i Davorom Matijevićem, glavnim SDP-ovim operativcem iz sjene u gradu pod Marjanom.

Njegovo napuštanje SDP-a znači ujedno i to da ta stranka sada formalno gubi klub vijećnika u drugom najvećem gradu Hrvatske.

(StarMo)