Naslovnica Politika SDP: Protesti i “svrgavanje režima” u Mostaru

SDP: Protesti i “svrgavanje režima” u Mostaru

378

Mostar — Iz Gradskog odbora SDP-a Mostar u utorak su u saopštenju za javnost naznačili mogućnost protesta i “svrgavanja režima”, nakon što je u javnosti objavljeno da su počeli radovi na proširenju deponije Uborak.

U SDP-u Mostara za sve optužuju kadrove SDA i HDZ-a na čelu Grada Mostara i J.P. Deponija Mostar.

Tvrde i da se skoro godinu dana deponirao otpad na divlju deponiju (Kaseta 2) za koju nema okolišne dozvola, a da je proteklih dana, paralelno uz Kasetu 1, kojoj je okolišna dozvola istekla još 04. 12. 2019., počeo iskop nove Kasete za zbrinjavanje otpada.

“Osim toga dodatno nas brine i (ne)rad Tužilaštva HNK/Ž-e koje, i pored brojnih dokaza o zbrinjavanju kancerogenog otpada, financijskih malverzacija, puštanju otpadnih voda u Neretvu i odlaganje otpada na lokacije bez okolišne dozvole, još uvijek nije provelo istragu a kamo li podignulo optužnice protiv odgovornih”, stoji uz ostalo u saopštenju mostarskog SDP-a

Navode i da će ako dešavanja u narednom periodu “ogole ove pretpostavke”, biti primorani “na radikalnije mjere”.

“To bi značilo da su ‘HDZ i SDA diktatori’, pored vješte suspenzije predstavničke vlasti u vidu očitog izbjegavanja izbora u Mostaru, pod svoju kontrolu stavili i treći stup vlasti – pravosuđe. A tada su prosvjedi jedini način za svrgavanje režima”, stoji u saopštenju SDP-a Mostar.

(StarMo)