Naslovnica Politika SDP “pozdravlja odluku SDA i HDZ BiH”, ali i proziva Marića

SDP “pozdravlja odluku SDA i HDZ BiH”, ali i proziva Marića

798
Arman Zalihić - SDP

Mostar — Gradski odbor SDP BiH Mostar pozdravlja odluku većine SDA-HDZ da obznane sve elemente svoga predizbornog dogovora. Raspodjelom mjesta u gradskim komisijama i odborima postalo je jasno da je Salem Marić, predsjednik mostarske SDA, ostvario sve svoje lične političke ciljeve – stoji u saopštenju GO SDP Grada Mostara.

Salem Marić je odustajanjem od mandata u Parlamentu FBiH taj potez potpuno rasvijetlio kao čin motiviran unaprijed pripremljenim dogovorom sa HDZ-om. Sigurni smo da ćemo u nadolazećem periodu svjedočiti novim građevinskim pothvatima većine SDA-HDZ, a radovati se mogu i njihovi tradicionalni pobjednici svih gradskih tendera za građenje i stranački tajkuni.

Nažalost, potvrdila se istinitom naša teza da je kandidatura Zlatka Guzina samo alibi za rukovodstvo mostarske SDA za raspodjelu kolača sa svojim starim partnerima. Indikativno je da Zlatko Guzin nije izabran na čelu nijedne komisije ili odbora, dok je Salem Marić predsjedavajući Gradskog vijeća, a nalazi se na čelu jednog od najvažnijih odbora – stoji, između ostalog u saopćenju.

 

(StarMo)