Naslovnica Politika SDP: Nezakonite zapovijedi Kriznog štaba HNK

SDP: Nezakonite zapovijedi Kriznog štaba HNK

657

Mostar — Kantonalni odbor SDP HNK u saopštenju za javnost poziva Krizni štab HNK da se strogo drži zakonskih ovlaštenja, te da prestane donositi nezakonite zapovijedi koje kreiraju veću štetu nego korist.

“Posljednju odluku o međugradskom karantinu, po kojoj su napravili veću štetu nego korist, smatramo ishitrenim i nepotrebnim rješenjem. Posebno zabrinjava termin i način donošenja iste, gdje je bilo jasno kako se apsolutno nije bilo moguće pripremiti za provođenje iste u smislu nužnosti poslova koje se moraju obaviti.

Dodatno obrazloženje koje je Krizni štab objavio nakon zapovijedi također potvrđuje kako je odluka prije svega bila loše pripremljena, a samim tim i zbunjujuća za javnos”, navode iz SDP-a.

KO SDP HNK u saopštenju za javnost poziva Krizni štab da stavi van snage svoju odluku, te prihvati činjenicu kako je “neprihvatljivo da se sistemska neefikasnost u kontroli manje grupe prekršilaca ne može mjerama prevoditi u sankciju građana kompletnog kantona”.

“Na kraju, pozivamo Vas da koordinirate svoje aktivnosti sa federalnim štabom posebno u odlukama koje se odnose na poljoprivrednike, jer je ovo vrijeme u kojem nam je najmanje potrebno političko prepucavanje i stranačke igre prijestolja u kojem ce cijenu platiti građani”, navode iz SDP-a HNK-a.

(StarMo)