Naslovnica Politika SDP Mostar: To je “socijalno neosjetljivo”

SDP Mostar: To je “socijalno neosjetljivo”

278

Mostar — Vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Mostara, Sanel Žuljević, uoči sutrašnje sjednice mostarskog Parlamenta, osvrnuo se u utorak na konferenciji za medije ispred sjedišta SDP-a, na jednu od tačaka dnevnog reda – odluku o plaćanju javnog parkinga.

“Odluka o parkingu je socijalno neosjetljiva. Smatram da se prebrzo ušlo u njeno donošenje. Shvatam ja da su prije 10 godina uložene ogromne pare u te parkinge, krediti se vraćaju, pare se moraju odnekle izvući, ali mislim da se moglo sačekati”, rekao je Žuljević.

On je rekao da je većina automobila u Mostaru stara, zatim da građani i polovne gume kupuju preko interneta, te im nisu potrebni novi troškovi. Najavio je da će SDP uložiti amandmane kojima će tražiti smanjenje cijene javnog parkinga za 60 posto.

Vijećnik Arman Zalihić, koji je i predsjednik SDP Mostar, optužio je SDA da je sporazumom sa HDZ-om o načinu imenovanja uprava u javnim preduzećima nadležnosti Gradskog vijeća Mostara prenijela na gradonačelnika Marija Kordića.

“Ono što je prije potvrđivalo Gradsko vijeće, sada potvrđuje sam gradonačelnik”, rekao je Zalihić, ustvrdivši kako će posljedica takve odluke biti da će SDA imenovati uprave javnih preduzeća “do Hita”, a “od Hita” HDZ BiH.

Zastupnica SDP-a u Parlamentu FBIH Lana Prlić optužila je pravosudni sistem da ne procesuira očite slučajeve izbornih krađa, navodeći kao primjer njeno glasačko mjesto sa opštih izbora 2018. godine, gdje je CIK naknadno utvrdio da ona jeste dobila glasove.

“Smatramo mi u SDP-u da dokle god ne bude elektronsko brojanje glasova, da ćemo svjedočiti u predstavničkim tijelima izbornoj volji brojača, a ne glasača”, kazala je Prlić.

(StarMo)