Naslovnica Politika SDP Mostar: Izabran novi sekretar, potpredsjednici…

SDP Mostar: Izabran novi sekretar, potpredsjednici…

646

Mostar — Na konstituirajućoj sjednici Gradskog odbora SDP BiH Mostar izabran je novi sekretar, potpredsjednici i članovi Predsjedništva, saopšteno je iz te političke patrije.

Na sjednici je usvojen plan aktivnosti do kraja tekuće godine koji će “doprinijeti organizacionom jačanju SDP-a u Mostaru”. Pored ostalog, usvojeni plan podrazumijeva konstituisanje osnovnih organizacija i jačanje interesnih oblika, dodaje se u saopštenju.

“Doneseno je niz zaključaka vezano za rješavanje problema neustavnosti Statuta Grada Mostara i Izbornog zakona BiH. Smatramo kako je krajnje vrijeme da se okonča diktatura u Gradu Mostaru, a građankama i građanima vrati pravo da izaberu legalnu i legitimnu vlast. U tom pogledu SDP će igrati aktivnu ulogu u ovom procesu i uložiti maksimalan napor da doprinese održavanju izbora”, stoji u saopštenju.

Navodi se uz ostalo i kako će SDP Mostar u narednom periodu preko svojih izabranih zvaničnika nastaviti tražiti da se transparentno prikažu sredstva koja su uložena u kolektore i pročistače otpadnih voda Grada Mostara i deponiju Uborak.

(StarMo)