Naslovnica Politika SDP: Kvesić potvrdio sve što smo prije 10 dana tvrdili

SDP: Kvesić potvrdio sve što smo prije 10 dana tvrdili

296

Mostar — Kantonalni odbor SDP BiH HNK je još prije deset dana zatražio od Vlade HNK da u cilju sprečavanja širenja koronavirusa poduzme sve potrebne mjere kako ne bismo u našem kantonu gledali najcrnje scenarije, saopšteno je u srijedu iz te političke partije.

“Između ostalog, zatražili smo hitno zasjedanje Skupštine HNK koja zajedno sa Vladom HNK mora iznaći najbolja rješenja kako bi se ponajprije pomoglo zdravstvenim radnicima što bezbolnije prevladati očiglednu krizu, da bi se pomoglo građanima interventnim mjerama koje bi spriječilo ugrožavanje njihove životne egzistencije.

Također, zatražili smo da Vlada zajedno sa nadležnim ministrom Opsenicom razmotri mogućnosti nabavke vakcina sa nivoa kantona.

Žalosti nas da je, u svim našim dobronamjernim zahtjevima, Vlada HNK-a ostala gluha i nijema odlučujući ne raditi ništa”, stoji u saopštenju SDP-a.

Ističu kako ih još više žalosti činjenica da su i ovaj put bili “u pravu kad smo predvidjeli šta će se dogoditi ukoliko vlasti hitno ne reagiraju”.

“Naši navodi i tvrdnje i tada su se temeljile na stavovima relevantnih stručnjaka. Nažalost sve što smo tvrdili da će se dogoditi jučer je svojim riječima potvrdio i direktor Sveučilišno kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić, i to riječima da je trenutno stanje nadmašilo ‘sve njegove najcrnje scenarije’.

‘Mislim da smo zakasnili i jako teško da ćemo se vratiti u poziciju u kojoj smo bili na početku godine. Za tako nešto potrebne su drastične promjene, a ja ih ne vidim ili barem nema najava da će do njih doći’, riječi su direktora Kvesića koji uz to tvrdi da bi SKB Mostar do kraja sedmice mogao ostati bez dovoljnog broja kreveta za oboljele od covida-19 i da su vlasti zakasnile sa svim mjerama”, pdosjeća se u SDP-ovom saopštenju.

SDP zahtijeva od Vlade HNK “da se trgne iz zimskog sna, suoči sa realnošću na terenu i konačno počne raditi svoj posao”.

(StarMo)