Naslovnica Politika SDP: Komšić “paktira sa osovinom HDZ – SNSD”

SDP: Komšić “paktira sa osovinom HDZ – SNSD”

347
foto: SDP

Sarajevo — Socijaldemokratska partija (SDP) BiH danas se oglasila saopćenjem u kojem navode da se iz potpisanog sporazuma SDA, DF-a i SBB-a “vidi da će Milorad Dodik imati jednog ministra u Vladi FBiH”.

Kako navode, u klubu Srba u Domu naroda PFBiH “dovoljno je potpisa za potpredsjednika FBiH imaju samo SDP ili Dodikovi delegati”.

“Pristankom Željka Komšića na Bakirove uslove, koji se već ranije dogovorio sa Dodikom, postaje jasno da nenavedena stranka u sporazumu o podjeli jeste SNSD”, poručili su iz SDP-a.

Dodaju da SDP želi pomoći u tom procesu, ali ne želi imenovati “Komšićeve propale kadrove koje su građani odbili na izborima, već ljude koji imaju karaktera i obraza”.

“Iz potpisanog sporazuma se jasno vidi da bi dobio Milana Dunovića kao potpredsjednika, da će Komšić pomoć tražiti od Dodika i njegovih delegata, dok će omogućiti SNSD-u da po prvi put ima ministra u Federalnoj vladi, što dalje znači da Komšić paktira sa osovinom SNSD- HDZ, na kojoj je gradio svu svoju predizbornu priču optužujući druge za Plan B”, navode iz SDP-a.

(StarMo)