Naslovnica Politika SDP i Naša stranka podnijeli krivičnu prijavu zbog afere “Asim”

SDP i Naša stranka podnijeli krivičnu prijavu zbog afere “Asim”

359
Nikšić i Kojović

Karajevo — Predsjednici Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine i Naše stranke (NS) Nermin Nikšić i Predrag Kojović potpisnici su prijave protiv aktera nedavno objelodanjene afere u Bosni i Hercegovini, kolokvijalno nazvane „Asim“.

Prijava je upućena danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćili su Nikšić i Kojović na press-konferenciji uime njihovih stranaka, odnosno BH Bloka.

Očekuju, kazao je Nikšić, “brzu reakciju, naredbu o provođenju istrage i procesuiranje odgovornih”, te smatraju da je ovo prilika za sve nadležne institucije, koje su “deklarativno za snažnu borbu protiv korupcije, da to pokažu i na djelu”.

Afera “Asim” je objelodanjena nakon što je Semir Efendić, kadar Stranke demokratske akcije, objavio tonski snimak u namjeri dokazivanja malverzacija u vezi sa unutarstranačkim izborom predsjednika kantonalne organizacije SDA u Sarajevu. Kao na aktere, objavljeni snimak je ukazao na dotadašnjeg visokopozicioniranog Efendićevog stranačkog kolegu Asima Sarajlića i druge osobe.