Naslovnica Politika SDP HNK: Radni materijal Zakona o prijavljivanju imovine

SDP HNK: Radni materijal Zakona o prijavljivanju imovine

612

Mostar — Kantonalna organizacija SDP BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona održala je u četvrtak okrugli sto o Zakonu o prijavljivanju imovine imenovanih i izabranih zvaničnika.

Kako je saopšteno iz SDP-a HNK-a, svrha donošenja ovog zakona je transparentnost i javna kontrola rada nosilaca javnih funkcija u Kantonu, “a što će svakako doprinijeti smanjenju korupcije i nezakonitog bogaćenja istih”.

Na okruglom stolu prisutnim je predstavljena dobra praksa iz Kantona Sarajevo vezana za donošenje ovakvog zakona, te je predstavljen radni materijal zakona koji se odnosi na Hercegovačko-neretvanski kanton.

Uvodničari na okruglom stolu bili su predsjednik KO SDP BiH HNK Ismet Lulić i Adna Hanić-Zalihić, mr.iur. Moderator okruglog stola bila je Alma Pelo Zagorčić. Na okruglom stolu, pored građana, prisutni su bili i predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana.

Ovo je bila prva rasprava o radnom materijalu ovog zakona. Kantonalna organizacija SDP-a HNK-a, je najavio da će u narednom periodu organizirati slične raprave i u drugim općinama kantona, s ciljem izrade što kvalitetnijeg zakona koji će biti upućen u skupštinsku proceduru, stoji u saopštenju.

(StarMo)