Naslovnica Politika SDP HNK: Hitno omogućiti rad Skupštine HNK

SDP HNK: Hitno omogućiti rad Skupštine HNK

667
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — SDP Hercegovačko-neretvanskog kantona u saopštenju za javnost smatra da je, zbog eskalacije zdravstvene i ekonomske krize povezane sa epidemijom koronavirusa COVID-19, Kantonalni odbor SDP BiH potrebno hitno omogućiti rad Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Zbog ograničavajućih objektivnih epidemioloških faktora, smatramo da je potrebno omogućiti i njeno online zasjedanje.

Smatramo da je zbog izuzetno kompleksne situacije u kojoj se nalazi kompletna država, pa i naš kanton, potrebno hitno aktivirati stručne grupe koje će u saradnji s poreskom upravom uraditi analitičku podlogu šteta u privatnom sektoru po klasifikaciji djelatnosti, kao i javnom sektoru u smislu procjene umanjenih poreskih prihoda po segmentima”, smatraju u SDP-u HNK-a.

Uz ostalo traže i dostavljanje skupštinskim zastupnicima svih informacija o odlukama Kriznog štaba HNK, kao i odlukama Vlade HNK od početka krize povezane za epidemijom, odnosno od početka uvođenja posebnih mjera u HNK.

“Od Vlade HNK posebno tražimo da se dostave sve informacije o logističkim zahtjevima medicinskih ustanova na području HNK-a, kao i pripadajuće informacije o realizaciji tih zahtjeva, kako bismo se svi zajedno aktivirali u cilju što brže realizacije svih zahtjeva zdravstvenih ustanova”, stoji u saopštenju SDP-a HNK-a.

(StarMo)