Naslovnica Politika SDP BiH: Prikladnije je da su u Mostaru spalili upravitelje Aluminija

SDP BiH: Prikladnije je da su u Mostaru spalili upravitelje Aluminija

715
foto arhiva

Sarajevo — Socijaldemokratska partija BiH najoštrije je osudila “folklorne izljeve mržnje u režiji HDZ-a BiH, oslikane u karnevalskom spaljivanju lutaka sa likovima ‘nepodobnih’ Hrvata”.

Sada je red došao na spisateljicu i ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martinu Mlinarević, saopšteno je iz ove stranke.

“Ukoliko uistinu žele simboličnim spaljivanjem uzročnika njihove nesreće odagnati zlu kob i prizvati uspjeh i sreću, smatramo da bi za mostarske ‘šaljivdžije’ bilo mnogo prikladnije da su simbolično spalili lutke koje predstavljaju upravitelje Aluminija i njihove političke mentore. Podsjećamo da su ti ljudi prouzrokovali nesreću hiljadama bivših radnika ovog preduzeća”, navode iz SDP-a, te dodaju:

“Ovako, pokazuje se da su zapravo organizatori karnevala stvarne lutke na koncu kojim upravlja HDZ BiH i rukovodstvo ove stranke. Upravo to su krivci koji su do sada i bez maškara uspjeli ‘spaliti’ desetine miliona narodnog novca iz gradskog budžeta, stotine preduzeća, hiljade radnih mjesta i budućnost desetina hiljada građana Mostara i Hercegovine”.

Tim ljudima, građanima, poruluju u saopštenju, nije ni do smijeha ni do šale dok u mnogo tužnijim povorkama čekaju u redovima na autobuskim stanicama kupujući jednosmjerne karte za Njemačku, Austriju i druge evropske države.

(StarMo)