Naslovnica Politika SDA: Već dugo pozivamo na formiranje “patriotskog bloka”

SDA: Već dugo pozivamo na formiranje “patriotskog bloka”

338

Sarajevo — Stranka demokratske akcije (SDA) još od osnivanja poziva na formiranje jedinstvenog patriotskog bloka koji bi za cilj imao zaštitu države Bosne i Hercegovine, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

S tim u vezi, pozdravili su prijedlog potpredsjednika SDP-a Denisa Bećirovića o formiranju pokreta za zaštitu države Bosne i Hercegovine, u kojem bi bile i vladajuće i opozicione stranke, što je, kažu, u potpunosti na tragu inicijativa i državničke politike SDA – stoji u saopćenju za javnost.

SDA je i nakon Općih izbora 2018. godine pozvala sve probosanske stranke na formiranje širokog patriotskog bloka na državnom nivou, ali taj je prijedlog odbio SDP, podsjećaju iz SDA.

Izrazili su nadu da prijedlog Denisa Bećirovića predstavlja zaokret u politici te stranke i spremnost da su interesi države Bosne i Hercegovine ispred interesa stranaka i pojedinaca.

Pozvali su još jednom sve političke snage, uključujući i one sa srpskim i hrvatskim predznakom, kojima je u interesu očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, jačanje njenih institucija i ekonomije, te dalji napredak u integracijskim procesima, na formiranje širokog bosanskohercegovačkog fronta.

– Taj mirotvorni i stabilizirajući front bi bio najbolji odgovor na retrogradne avanturističke politike koje ugrožavaju stabilnost i mir u zemlji, te koče sve pozitivne procese – saopćeno je iz SDA.

(StarMo)