Naslovnica Politika SDA poziva Bevandu da “prestane sa opstrukcijama”

SDA poziva Bevandu da “prestane sa opstrukcijama”

584

Sarajevo — Stranka demokratske akcije (SDA), pozdravljajući što je Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH podržao predloženi rebalans budžeta FBiH i zakon o ublažavanju posljedica pandemije, poziva da i delegati u Domu naroda sutra glasaju za zakon, te tako omoguće ublažavanje posljedica udara na ekonomiju Federacije.

To je jedan od zaključaka današnje sjednice Kolegija Stranke demokratske akcije koja narednim zaključkom Kolegija poziva skupštine općina i kantona da po ugledu na Federaciju BiH, usvoje mjere iz njihove nadležnosti u cilju ublažavanja ekonomskih posljedica pandemije.

“Pozivamo ministra finansija u Vijeću ministara Vjekoslava Bevandu da prestane sa opstrukcijama i u skladu sa obavezujućim zaključkom Vijeća ministara dostavi promisornu notu Centralnoj banci BiH kako bi se omogućilo korištenje raspoloživih sredstava MMF za brzo finansiranje u cilju ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica pandemije.

Zahvaljujemo građanima na poštivanju propisanih mjera i istovremeno ih pozivamo na oprez i dalje disciplinirano poštivanje važećih mjera za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom. Pozivamo Federalni krizni štab da pažljivo prati epidemiološku situaciju i promptno reaguje u slučaju pogoršanja”, zaključeno je također na ovoj sjednici Kolegija SDA, prema saopštenju te stranke.

(StarMo)