Naslovnica Politika SDA o “histeričnim napadima Konakovića”

SDA o “histeričnim napadima Konakovića”

414
foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo Kantonalni odbor KS SDA “s gnušanjem odbacuje histerične napade predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića” i osuđuje uvrede upućene prema zastupnicima SDA.

“Povodom Konakovićevih uvreda i optužbi prema zastupnicima SDA za ‘kriminal’, pozivamo predsjedavajućeg neka prvo pogleda u ogledalo prije nego što počne potvarati i klevetati bilo koga.

Nijedan od zastupnika SDA ne tepa kriminalcima kao «mangupima», kako to radi Konakvić. Nijedan od zastupnika SDA nije vršio pritisak na ministre u Vladi KS da nezakonito dijele njegovim prijateljima 500.000 KM novca za fiktivne projekte, u oblasti obrazovanja. Nijedan od zastupnika SDA nema u vlasništvu stanove, poslovne prostore, zemljišta u milionskom iznosu poput Konakovića.

Elmedin Konaković je na jako dobar način uvjerio građane KS u svoju prevrtljivost i nestabilnost, mijenjajući svako malo političke stavove i mišljenje o ljudima, idući iz krajnosti u krajnost. Riječ je o licu koje, izdajući se za novo lice, dobrano pokazalo sklonost ka kršenju zakona i pronevjeri budžetskog novca. Takvi su uvijek završavali na smetljištu historije, i tako će biti i sa histeričnim predsjedavajućim SKS” – naveli su iz SDA.

(StarMo)