Naslovnica Izdvojeno SDA: Nije iznenađenje da je ruski ambasador usamljen…

SDA: Nije iznenađenje da je ruski ambasador usamljen…

677
foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja jasan stav Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) u kojem su iznesene “opravdane i na činjenicama zasnovane kritike antidejtonskih i antiustavnih zaključaka Narodne skupštine RS-a”.

Kako je saopćeno iz SDA, “ne iznenađuje da je ruski ambasador usamljen u podršci dijelu političkih stranaka iz RS-a u njihovom antidejtonskom djelovanju”.

“Navodeći ključne činjenice Dejtonskog mirovnog sporazuma, PIC je tačku po tačku osporio zaključke NSRS i vrlo jasno ukazao na antidejtonske namjere koje stoje iza njih. Podsjećamo da mandat PIC nije samo u tome da konstatuje antidejtonske aktivnosti, već da konačno poduzme adekvatne i konkretne mjere povodom narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma” – ističe SDA.

Ova stranka poziva PIC d”a podrži Visokog predstavnika i da sa riječi pređe na djelovanje na koje ga obavezuje njegov mandat, jer smatra, kako će izostanak konkretne reakcije i dalje samo ohrabrivati antidejtonske aktivnosti i voditi daljnjoj destabilizaciji”.

(StarMo)