Naslovnica Politika SDA Mostara: “Sramotne imputacije” Irme Baralije

SDA Mostara: “Sramotne imputacije” Irme Baralije

561
foto arhiva

Mostar — Gradska organizacija SDA Mostar smatra “sramotnima” imputacije Irme Baralije da će SDA i predsjednik Bakir Izetbegović biti odgovorni “za bilo šta što se desi njoj i Boški Ćavar”.

Prije svega, naglašavamo da su Naša stranka i njene mostarske vijećnice odgovorne za ono što se već desilo – a to je prepuštanje gradonačelničke pozicije Mariju Kordiću iz Hrvatske demokratske zajednice. To je kada govorimo o stvarima koje su se desile.

Što se tiče optužbi i imputacija, SDA se nikada nije služila pozivima na nasilje ili sličnog ponašanja. Naša pozicija je bila uvijek jasna i tu smo dosljedni i u ovom slučaju: niko ne smije da učini bilo šta protivzakonito prema vijećnicima. Svako ko bi učinio tako nešto morao bi snositi drakonske sankcije. Svako ima odgovornost za svoje postupke, pred zakonom i javnošću, pa tako i Naša stranka treba da snosi političku odgovornost, umjesto što se pokušava sakriti iza tvrdnji o ugroženoj sigurnosti svojih vijećnica koje su, kako je kazao predsjednik NS Predrag Kojović, samo izvršile volju rukovodstva stranke.

Pozivamo rukovodstvo Naše stranke da preuzme odgovornost i podnese ostavke, čime bi se okončao pritisak nezadovoljne javnosti i omogućila šansa za vođenje ispravnije i uistinu prodržavne politike te stranke u Mostaru i u drugim mjestima, saopćeno je iz GO SDA Mostar.

Potpredsjednica Naše stranke i nositeljica liste BH bloka za gradsko područje Stari grad u Mostaru Irma Baralija, kazala je ranije za N1 da je bivši član Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović “direktno proziva i kaže da je izdala Mostar”.


– Ja sada javno govorim, ako meni ili mojoj porodici, ili porodici gospođe Boške Ćavar bude falila dlaka sa glave u narednom periodu, držim odgovornim nikog drugog do gospodina Izetbegovića. Jer ovaj način izvrtanja istine je neprihvatljiv i jednostavno neće ovako proći. Nažalost, na njegovu, a na moju radost, nakon tih njegovih izjava koje je ima prije par dana i nakon tog brutalnog etiketiranja se okreće ipak u našu korist. Prašina se slegla i ljudi su počeli da vidi šta s stvarno ovdje dešava i počeli su da razaznaju kakva je ovo igra bila političarima, kazala je Baralija.

(StarMo)