Naslovnica Izdvojeno SDA Mostar: Nije bilo sukoba navijača

SDA Mostar: Nije bilo sukoba navijača

619

Mostar — Gradski odbor SDA Mostar u saopštenju za javnost objavljenom u subotu oštro osuđuje jutrošnji “rušilački pohod i divljanje na mostarskim ulicama izveden od strane tzv. Ultrasa, navijača Zrinjskog, koji su u ranim jutarnjim satima, upotrebom eksplozivnih sredstava narušili javni red i mir i uznemirili građane Grada Mostara”.

“Bitno je istaći da na ovim dešavanjima nije bilo sukoba navijača kako to tendenciozno navode pojedini mediji, već je nasilje nad građanima i njihovom imovinom jednostrano prouzročeno od strane navedene grupe.

Također, osuđujemo današnje saopštenje za javnost predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, u kojem pokušava da izjednači i stavi u istu ravan huligane i uznemirene građane i navijače Fudbalskog kluba Velež.

Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da otkrije i kazni sve počinioce, kako ovog sramnog djela, tako i one učinjene prethodnih godina, koji su do danas, nažalost neotkriveni, te zaštiti građane našeg grada od narednih, kontinuiranih napada navijačke grupe koja sebe zove ‘Ultrasima’ i svih aktera koji je štite”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar, Salem Marić.

Iz SDA Mostara pozivaju i građane Mostara i navijače Fudbalskog kluba Velež na dostojanstven nastavak podrške klubu u daljnjim etapama Premijer lige BiH.

“Bilo kakav vid nasilja nije dobrodošao u našem gradu”, stoji u saopštenju, u kojem SDA Mostar daje punu podršku članovima, navijačima i Upravi Fudbalskog kluba Velež “u nastojanju da ostvare što bolji rezultat i naš klub plasiraju u vrh tabele, te evropska takmičenja, gdje Velež nesumnjivo pripada!”.

(StarMo)