Naslovnica Politika SDA Mostar: Najvažnije je da građani izađu na izbore

SDA Mostar: Najvažnije je da građani izađu na izbore

127

Mostar — Gradski odbor SDA Grada Mostara u saopštenju za javnost objavljenom u četvrtak izražava zadovoljstvo zbog konačnog pronalaska rješenja za održavanje lokalnih izbora.

“Usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH u Parlamentu Bosne i Hercegovine još jedan je dokaz kako se do napretka u političkim odnosima može doći samo poštenim pregovaranjem i usaglašenim kompromisom.

U Parlamentu BiH usvojeno rješenje je najviše što se u ovom trenutku moglo dogovoriti za Mostar i smatramo da je na kraju od najveće važnosti to što će građani Mostara moći ostvariti svoje pravo da biraju i da budu birani”, navodi se u saopštenju.

Iz SDA Mostar takođe hvale i ulogu međunarodne zajednice u postizanju dogovora oko izmjena Izbornog zakona, uz riječi kako je angažman međunarodnih predstavnika i diplomata bio od presudne važnosti, na šta su, kako se navodi, i ranije u više navrata upozoravali.

“Sada kada su ostvareni svi preduslovi za održavanje lokalnih izbora u Mostaru, političke stranke u gradu moraju učiniti sve da izborni proces prođe u duhu demokratije i poštivanja prava na drugačije mišljenje. Stvarni problemi građana Mostara moraju se vratiti u fokus zanimanja politike, jer je to jedini način da ovaj grad razvije sve svoje potencijale i postane prosperitetno mjesto za život.

Još jednom pozivamo sve stranke, kojima je na srcu jedinstveni i multietnički Mostar, da ujedinimo snage i na zajedničkoj i poštenoj platformi omogućimo istinsko zaživljanje ideje nepodijeljenog, demokratskog, ravnopravnog i za sve otvorenog Mostara”, stoji u saopštenju koje je objavio Gradski odbor SDA Mostar.

(StarMo)