Naslovnica IZBORI 2022. SDA HNK: Zahvalnost zbog velike podrške građana

SDA HNK: Zahvalnost zbog velike podrške građana

174

Mostar — Kantonalni odbor (KO) SDA HNK oglasio se u petak saopštenjem za javnost u kojem birače pozivaju “zajedništvom i snagom ojačajmo Bosnu i Hercegovinu”.

“Kao državotvorna, odgovorna i najveća stranka koja predstavlja Bošnjake u Hercegovini, Kantonalna organizacija SDA HNK izražava zahvalnost i istovremeno odgovornost zbog velike podrške koju smo dobili od građana u predizbornim aktivnostim u našem kantonu.

Više hiljada simpatizera i članova stranke podržalo je kandidate SDA na kandidatskim listama za kantonalni, federalni i državni nivo na brojnim drženjima sa građanima, tribinama i centralnim skupovima koje smo organizirala u svih šest općinskih i gradskih organizacija SDA u HNK.

Fotografije koje su zabilježeni na centralnim skupovima SDA u Prozoru, Čapljini, Stocu, Mostaru, Jablanici i Konjicu govore o našoj snazi zajedništva koju imamo sa narodom”, navodi se u saopštenju.

Najavljuju kako će kandidati SDA i u narednom periodu “predano kao što su to radili i do sada svoj rad i djelovanje fokusirati na povećanje ekonomskog razvoja, poboljšanje standard naših radnika i penzionera, jačanju svih naših institucija”.

“Posebnu pažnju povetiti ćemo unapređenju obrazovanja, zdravstva, privrede, turizma, malog poduzetništva, poljoprivrede i stočarstva. Posvetit ćemo se razvoju svakog pedlja našeg kantona i time dati svoj doprinos jačanju i razvoju jedine nam Bosne i Hercegovine.

Onima koji žele da dijele bošnjački narod, onima koji žele napraviti smutnju, mi ćemo odgovoriti jedinstvom jer samo tako možemo ojačati Bosnu i Hercegovinu!

U vrijeme krize zbog rata u Ukrajini i posljedica u rastu cijene energenata i inflacije samo je jedna adresa koji može pomoći i ljudima i privrednicima, svima koji žive u našoj domovini, ta adresa se zove država, i to država Bosna i Hercegovina”, navode iz SDA.

Pozivaju građanke i građane da izađu na izbore u nedjelju 2. oktobra, izvrše svoju građansku obavezu, “te da svoje povjerenje ukažete kandidatima Stranke demokratske akcije i kandidatu za člana Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegiviću”.

(StarMo)