Naslovnica Izdvojeno SDA HNK: Mušić ponovo, jednoglasno, izabran

SDA HNK: Mušić ponovo, jednoglasno, izabran

681
Edin Mušić

Mostar — Jednoglasnom odlukom 60 prisutnih od 61 verificiranih delegata na Skupštini Kantonalnog odbora Stranke demokratske Hercegovačko-neretvanskog kantona, Edin Mušić ponovo je izabran za predsjednika.

Mušić kao dugogodišnji istaknuti član SDA, predložen je od svih šest odbora stranke u kantonu, te kao jedini kandidat deklarativno dobio povjerenje članstva da predstavlja stranku u narednom periodu, saopšteno je iz KO SDA HNK-a.

Nakon uspješno provedenih izbornih Skupština u dva Gradska i četiri Općinska odbora HNK, od predlaganih kandidata za potpredsjednike su izabrani Bekir Isaković, Irma Memidžan i Džafer Alić.

Obraćajući se stranačkim kolegicama i kolegama, predsjednik Mušić apostrofirao je kako je jedinstvo stranke na svim nivoima osnovni zadatak i da tom segmentu namjerava posvetiti maksimalnu pažnju.

“Međusobno razumijevanje i sinergija Kantonalnog odbora sa svim odborima u kantonu i šire je jako bitno. Namjera nam je maksimalno sarađivati i sa svim institucijama i organizacijama u ovom prostoru, a posebno odgovornost imamo prema Istočnoj i Zapadnoj Hercegovini, jer oni zaslužuju našu veliku pažnju i podršku”, naglasio je Mušić.

Izvršni odbor SDA HNK za mandatni period 2019 – 2023. sačinjavat će Edin Mušić, Alihodžić Šefik, Greda Kenan i Mravović Muhamed, Osman Ćatić, Muratović Emir, Ajdin Teletović, Bralj Aida, Đulić Alija, Macić Adem, Ragib Šuta, Omerika Haris, Pobrić Esad, Elvedin Grcić, Šerif Špago, Ajman Šoše, Salmir Kaplan, Bekir Isaković, Irma Memidžan, Džafer Alić, Salem Marić, Alisa Hajdarović, Edis Macić.

Proces izbora predvodio je predsjednik Izborne komisije Ibrica Čevra, član komisije Bekir Isaković, verifikaciona komisija Haris Šabanović, Dženita Pirija i Sedin Hondo, zapisničar je bila Merima Salman i ovjerivači zapisnika Grcić Hašim i Idrizović Edin.

(StarMo)