Naslovnica Politika SDA Čapljina: Policija i mediji napadnute predstavljaju kao napadače

SDA Čapljina: Policija i mediji napadnute predstavljaju kao napadače

215

Čapljina — Gradski odbor SDA Čapljina u saopštenju za javnost najoštrije osuđuje napad “huligana na navijače Veleža i ostale prisutne u dva ugostiteljska objekta u Počitelju, kao i vješto manipulisanje od strane policije i pojedinih medija koji uporno napadnute predstavljaju kao napadače”.

“Istražne organe i policiju pozivamo na trenutnu akciju sa ciljem pronalaženja učesnika nereda, ali i njihovih inspiratora. Ovo nije prvi put da ista navijačka grupa bezobzirno upada u pažljivo birane dijelove sa ciljem izazivanja nereda, uništavanja imovine, ali i planskog i opasnog narušavanja ukupnih odnosa”, stoji u saopštenju.

Navode kako Počitelj i njegovi mještani ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja i “svako tolerisanje nasilja ili neadekvatan odgovor nadležnih organa može samo voditi u dalje komplikovanje situacije sa mogućim nesagledivim posljedicama”.

“Krajnje je vrijeme da policija u Čapljini i HNK provede energičnu i sveobuhvatnu istragu, te pronađe i uhapsi počinioce. Građani ne smiju sa strepnjom očekivati hoće li nekome pasti na pamet da im pod okriljem noći i mraka upadne u ulicu izaziva nerede, uništava imovinu ili sije strah!”, stoji u saopštenju koje je objavio Gradski odbor SDA Čapljina.

(StarMo)