Naslovnica Izdvojeno Schwrz-Schillingu priznanje “Počasni građanin Grada Sarajeva”

Schwrz-Schillingu priznanje “Počasni građanin Grada Sarajeva”

389
Christian Schwarz-Schilling

Sarajevo — Gradsko vijeće Sarajeva donijelo Odluku da Christianu Schwarz-Schillingu dodijeli priznanje “Počasni građanin Grada Sarajeva”, čovjeku koji se od 1993. godine borio za očuvanje Bosne i Hercegovine i danas se bori za njenu cjelovitost i teritorijalni integritet.

Kako je navedeno, Schwrz-Schillin borio se za vojnu intervenciju i za aktivno učešće Njemačke u NATO akcijama na teritoriji bivše Jugoslavije, kao i za ukidanje nepravednog embarga na naoružanje nametnutog BiH, organizirao je demonstracije, pomoć i posjećivao Sarajevo u ratnim godinama, tražio načine da se Sarajevo oslobodi opsade. U ličnim kontaktima s vodećim svjetskim političarima u Evropi i u Americi širio je istinu o ratu u BiH.

Također je donesena i odluka o priznanja „Plaketa Grada Sarajeva“ Husrefu Musemiću, koji je dugogodišnji sportski radnik, trener Fudbalskog kluba Sarajevo, postigao vrhunske rezultate posebno 2019. godine kada šampionsku titulu i kup BiH, te ulazi u historiju FK Sarajeva kao jedini trener koji je ujednoj sezoni osvojio duplu krunu.

Na sjednici je donesena i Odluka o dodjeli priznanja „Plaketa Grada Sarajeva“ Branislavi Rakonjac koja je pionir kvantne medicine u Sarajevu i BiH. Prva se u našoj državi po čela baviti informoterapijom. Osnivač je i direktor Centra Tradicionalne i Alternativne medicine u našem gradu, te izdavač časopisa i autor knjiga koje popularišu brigu o zdravlju. Kvantna medicina je novi pravac holističke medicine koja se razvija u 21. vijeku, a koji integriše znanja i iskustva kvantne fizike, zapadne i istočne medicine kao i bioelektronike.

(StarMo)