Naslovnica Mostar Schmidt bio u Mostaru: “Kao što i samo ime grada govori…”

Schmidt bio u Mostaru: “Kao što i samo ime grada govori…”

207

Sarajevo/Mostar — Nakon svog dolaskа u Bosnu i Hercegovinu, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt proveo je dan u Mostaru, saopšteno je u nedjelju iz OHR-a.

Visoki predstavnik Schmidt posjetio je Karađoz-begovu džamiju, Stari most, Franjevačku crkvu sv. Petra i Pavla zajedno sa Samostanskom bibliotekom, Pravoslavnu katedralu Presvetog Trojstva i prošetao starim gradom i glavnim bulevarom. Tokom dana sastao se i sa gradonačelnikom Mostara dr. Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Mostara, gospodinom Salemom Marićem.

Gospodin Schmidt je pohvalio raznovrsnu i bogatu kulturno-historijsku baštinu Mostara. Naglasio je da grad poput Mostara pokazuje kakav potencijal se može postići zajedničkim radom kroz otvoreni dijalog domaćih aktera i kompromis. Kao što i samo ime grada govori, Mostar je grad koji okuplja različite zajednice, uz viziju bolje budućnosti za buduće generacije.

U večernjim satima visoki predstavnik Schmidt doputovao je u Sarajevo, gdje ga je dočekao prvi zamjenik visokog predstavnika Michael Scanlan. Visoki predstavnik je također bio u kurtoaznoj posjeti gradonačelnici Sarajeva, Benjamini Karić, stoji u saopštenju.

(StarMo)