Naslovnica Politika SBIH: Jerlagić podnio neopozivu ostavku

SBIH: Jerlagić podnio neopozivu ostavku

486

Sarajevo — Amer Jerlagić podnio je neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu, saopštili su u petak iz te stranke.

“Na 82. sjednici Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu održanoj 23. 04. 2021.godine u Sarajevu, Amer Jerlagić je podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu”, saopšteno je iz Stranke za BiH, prenosi N1.

Potpredsjednik Stranke postao je 2011. godine. Odlukom osnivača i prvog predsjednika Stranke Harisa Silajdžića o prijenosu ovlasti, od februara 2012. godine obavljao je funkciju predsjednika Stranke, a na kongresu u maju 2014. je i formalno izabran za predsjednika Stranke.

Na pitanje u vezi s razlozima koji su prethodili tom činu, Jerlagić je istakao kako su to neslaganje, odnosno ramimoilaženje s rukovodstvom SBiH u određenim političkim stavovima kada se radi o budućnosti Stranke, njenom daljnjem djelovanju i njenoj teritorijalnoj organizaciji.

“Tu smo bili u koliziji, tako da su to razlozi koji su prevagnuli da sa najbližim kolegama nisam imao zajednički stav”, precizirao je.

U osvrtu na spekulacije u vezi s nasljednikom na čelu SBiH, Jerlagić je kazao kako je nekoliko imena u igri, ali nije želio detaljnije govoriti o tome.

(StarMo)