Naslovnica Politika SBB: Novi nasrtaj Srbije na BiH

SBB: Novi nasrtaj Srbije na BiH

433
predsjednik SBB-a, Fahrudin Radončić; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Savez za bolju budućnost (SBB) BiH u saopštenju za javnost smatra da objelodanjena Strategija odbrane Republike Srbije predstavlja “grubi pokušaj reinkarnacije miloševićevske velikodržavne politike iz devedesetih godina prošlog vijeka”.

“Istovremeno, negirajući historijske i međunarodno-pravne činjenice, da Srbija nije garant već potpisnik Dejtonskog mirovnog sporazuma, ovaj akt ponovo budi duhove prošlosti i novi je nasrtaj na suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Indikativno je da se u ovom delikatnom momentu tek formirane državne vlasti u Bosni i Hercegovini i izvjesne deblokade eurounijskog i euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine, od srbijanskog političkog vrha pokušavaju ugroziti međudržavni i regionalni odnosi, te stabilnost u regiji”, navodi se u saopštenju.

Bosanskohercegovačke patriote i brojni prijatelji Bosne i Hercegovine, sigurni smo, neće dozvoliti narušavanje regionalnog mira i ugrožavanje međunarodnog subjektiviteta Bosne i Hercegovine, te našeg integracijskog puta u EU i NATO, navode iz SBB-a.

(StarMo)