Naslovnica Mostar SBB Mostar: Podržali Kljaku – “Otkantali” Fahru!

SBB Mostar: Podržali Kljaku – “Otkantali” Fahru!

460
Fahrudin Radončić - SBB

Mostar — Članovi Gradskog odbora Saveza za bolju budućnost BiH podržali su predsjednika mostarskog SBB-a Anela Kljaku, nakon što ga je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić nazvao “kradljivcem” i najavio njegovo izbacivanje iz ove stranke.

“Nakon izdatog saopćenja gospodina Fahrudina Radončića u emisiji Telering, koji se odnosi na teške optužbe i kvalifikacije koje su neargumentovane i subjektivne prirode na našeg predsjednika Kantonalnog odbora Anela Kljaku, cijenimo moralnim i altruističkim da damo punu podršku gospodinu Anelu Kljaki, koji se u dosadašnjem periodu iskazao kao iskren, sposoban i nadaren mlad političar sa jasnom vizijom”, stoji u saopćenju.

Kako kažu, neprihvatljivo je i nemoralno da se Kljako, bez pravosnažnih presuda kvalifikuje kao kradljivac, samo iz razloga što je artikulirao proklamovane i zacrtane ciljeve Koalicije za Mostar.

“Svi članovi Gradskog odbora Mostar jasno i čvrsto podržavaju stav gospodina Anela Kljake da je izbor dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika bila historijska prilika. Gospodin Fahrudin Radončić je u emisiji teškim kvalifikacijama kompromitirao gospodina Anela Kljaku, a samim tim i cijelu organizaciju SBB-a u Hercegovini. Shodno navedenom, jednoglasno dajemo podršku gospodinu Anelu Kljaki i dajemo ostavke na pozicije članova GO SBB Mostar i tražimo da se naša imena izbrišu iz evidencije članstva SBB-a”, navodi se u saopćenju.

 

(StarMo)