Naslovnica Mostar Saznajemo detalje: Ugostiteljski objekat napadnut raketama, kamenjem…

Saznajemo detalje: Ugostiteljski objekat napadnut raketama, kamenjem…

1060
Povrede jednog od napadnutih; foto: čitalac

Mostar/Čapljina — Od dobro obaviještenih izvora saznajemo detalje incidenta koji se dogodio u četvrtak uveče u Počitelju, neposredno prije kraja utakmice AEK-Velež.

Naši izvori tvrde da je veća grupa građana mirno gledala utakmicu u jednom od ugostiteljskih objekata u Počitilju. Međutim, nekoliko minuta prije kraja utakmice, gosti u tom ugostiteljskom objektu su iznenada zasuti kamenjem, raketama, a tvrde da se čula i pucnjava. Napadnuti i uznemireni gosti potražili su zaklon unutar objekta, te su odmah pozvali policiju.

Prema riječima naših izvora, policijska patrola stigla je tek za 40 minuta, a krim-inspektor tek za tri sata!

O koliko ozbiljnom napadu se radi, svjedoči i podatak da je jedan od prisutnih u tom ugostiteljskom objektu zadobio ozbiljne povrede u vidu opekotina, usljed udara jedne od ispaljenih raketa.

Naši izvori naglašavaju da nisu mogli razaznati identitet napadača, obzirom da je napad izveden s leđa i iz daljine.

Što se tiče napada na vozilo i vozača nešto kasnije u Počitelju, naši izvori tvrde da niko od gostiju iz ugostiteljskog objekta to nije vidio niti je u tome učestvovao.

Čak tvrde i da mještani Počitelja nisu mogli potvrditi da je došlo do bilo kakvog prekida saobraćaja na magistralnom putu M-17 u tom mjestu.

(StarMo)