Naslovnica Mostar Savanoviću “Mala liska”

Savanoviću “Mala liska”

178

Mostar — Drugu veče 17. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ odigrana je predstava „Istina“ autora Florijana Zellera, u režiji Željka Stjepanovića, nastala u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.
Stručni žiri je “Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri jednoglasnom odlukom dodijelio glumcu Ljubiši Savanoviću, koji je i prošle godine na ovom festivalu osvojio ovu značajnu nagradu.

„Malo mi je prosto drugačije. Prošle godine sam dobio ‘Malu lisku’ za ulogu u predstavi ‘Naši dani’ Narodnog pozorišta Republike Srpske koju je pisao Željko Stjepanović, a ovaj put za ulogu u predstavi ‘Istina’ Gradskog pozorišta Jazavac koju je Željko režirao i u kojoj igra, pa se sada već kolege šale da moram samo sa njim da radim za Lisku. Bilo mi je zaista lijepo večeras. Po reakcijama publike čini mi se da im se predstava dopala, i mi je zaista igramo sa radošću. Ovo je posljednja premijera na večernjoj sceni Gradskog pozorišta Jazavac i mislim da po reakcijama publike imamo jednu dobru, poštenu komediju“, istakao je Savanović.

Večeras je na programu festivala je predstava „Identitluk“ nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar.

 

(StarMo)