Naslovnica Region Saudijska Arabija najavila jačanje saradnje sa Hrvatskom

Saudijska Arabija najavila jačanje saradnje sa Hrvatskom

170
foto arhiva

Rijad — Saudijski ministar vanjskih poslova, princ Faisal bin Farhan Al Saud rekao je u srijedu u Zagrebu da njegova zemlja treba jačati gospodarsku suradnju s Hrvatskom i biti ovdje poslovno aktivnija.

Zagreb i Rijad uskoro bi trebali potpisati Opći sporazum o suradnji, koji će koristiti tim zemljama, rekao je Radman koji će ove godine ići u uzvratni posjet saudijskom kolegi. Tom prilikom će se organizirati gospodarski forum u Saudijskoj Arabiji.

“Hrvatska pridaje veliku važnost prvom posjetu kao važnom koraku prema intenziviranju naših odnosa”, rekao je Grlić Radman na Zrinjevcu.

Hrvatska i Saudijska Arabija su “prijateljske zemlje, bez otvorenih pitanja” i s “potencijalom unaprjeđenja gospodarskih odnosa”, istaknuo je.

Saudijski ministar rekao je da u viziji S. Arabije 2030. diverzifikacija gospodarstva, pri čemu će se staviti naglasak na druga područja poput turizma.


“U turizmu je Hrvatska vrlo iskusna s obzirom na njezinu prekrasnu obalu”, rekao je Faisal bin Farhan Al Saud i dodao da bi Hrvatska svojim “iskustvom i stručnjacima” mogla i na tom polju surađivati sa S. Arabijom.

(StarMo)