Naslovnica Politika Sastanak s Erdoganom / Milanović: Niko ne zagovara otcjepljenje Mostara i Hercegovine

Sastanak s Erdoganom / Milanović: Niko ne zagovara otcjepljenje Mostara i Hercegovine

155
foto: predsjednik.hr

New York — U sklopu učešća na 76. zasjedanju Generalne skupštine UN-a predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović održao je u utorak bilateralni sastanak sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Kako je saopšteno na zvaničnoj internet-stranici predsjednika RH, nakon sastanka sa turskim Predsjednikom, Milanović je rekao da su prijateljski razgovarali o Bosni i Hercegovini.

“Ono što govorim javno, govorim i na takvim sastancima. Na sastanku je s turske strane bio i ministar vanjskih poslova i ministar odbrane, vrlo visoka i jaka delegacija. Ne znam koja država je došla u jačem sastavu u New York”, rekao je Milanović dodavši da su razgovarali dosta otvoreno te da je razgovor bio vrlo ugodan.

“Ono što sam naglašavao gospodinu Erdoğanu je da u Hrvatskoj nema baš nikoga ko će se razmetati pričama da će se Mostar i Hercegovina otcijepiti, što čujemo od nekih drugih za neke druge dijelove Bosne i Hercegovine. I to nije pametno i potrebno. U Hrvatskoj niko ne zagovara takvu politiku i takve ishode, niti tako misli”, istakao je Milanović.

(StarMo)