Naslovnica Politika Sastanak s ambasadorima: Dodik odbio dati izjavu medijima

Sastanak s ambasadorima: Dodik odbio dati izjavu medijima

530
Milorad Dodik

Sarajevo — Sastanak zvaničnika entiteta RS sa ambasadorima Kvinte u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, održan u četvrtak uveče, je okončan.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica entiteta RS Željka Cvijanović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, te članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Nikola Špirić i Nebojša Radmanović.

S druge strane, sastanku su prisustvovali ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Italije i Njemačke, te šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler.

Sastanak su prvi napustili Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, a razgovori su okončani oko 18.30, kada su zgradu Predsjedništva BiH napustili ostali zvaničnici.

Milorad Dodik je odbio dati izjavu medijima koji su se okupili pred zgradom Predsjedništva BiH, što nije pristup koji on inače prakticira u odnosima sa medijima, piše Faktor.ba.

Sastanak je, podsjećanja radi, organiziran nakon donošenja odluke političkih stranaka iz entiteta RS da neće učestvovati u donošenju odluka na nivou države BiH dok se ne usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH koji bi podrazumijevao uklanjanje stranih sudija iz te institucije.

(StarMo)