Naslovnica BiH Sastanak o povratnicima sa ratišta i migrantima

Sastanak o povratnicima sa ratišta i migrantima

388

Sarajevo — Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, sazvala je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma i Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ovo je prvi put da se održava zajednički sastanak dvije udarne grupe, a razlog je aktuelna situacija povezana sa povratkom državljana BiH sa stranih ratišta kao i sigurnosna i humanitarna situacija u BiH, povezana sa boravkom većeg broja ilegalnih migranata u našoj zemlji.

Zaključeno je da se nastavi intenzivan rad, u okviru nadležnosti institucija i agencija, te da se nastavi i unaprijedi saradnja svih instititucija u cilju poboljšanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je učestvovalo više od 30 učesnika, među kojima čelnici, direktori i visoki zvaničnici pravosudnih institucija kao i agencija za provođenje zakona sa nivoa BiH, oba entiteta i Brčko Distikta BiH, sa zajedničkim ciljem, dogovaranjem i koordinacijom daljih aktivnosti u navedenim oblastima.

Također, na sastanku su prisutvovali i predstavnici međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava u BiH, navodi se u saopštenju.

(StarMo)