Naslovnica Politika Šarović: Zna se ishod Dodikovih ‘inicijativa’

Šarović: Zna se ishod Dodikovih ‘inicijativa’

264
Mirko Šarović

Sarajevo — Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović ističe da je nakon posjete Matthewa Palmera, specijalnog izaslanika američkog državnog sekretara, postpuno jasno da on (Palmer) niti je bio zainteresiran za ideju Milorada Dodika da se ambasada BiH seli iz Tel Aviva u Jerusalem niti ga se dojmila inicijativa Željka Komšića da na dnevni red bude stavljeno priznanje Kosova.

– Očito je da Palmer dobro zna da su to samo domaća posla, političke igre smišljene za kratkoročnu upotrebu, a i svi u ovoj zemlji znaju krajnji ishod ovakvih Dodikovih ‘inicijativa’ – kazao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

On naglašava da se neće desiti ništa osim što će se u naredna dva mjeseca prebrajati oni za i protiv jedne i druge priče, a u Republici Srpskoj vjerovatno predstoji još jedna odluka o vitalnom nacionalnom interesu.

– Iste igre gledamo već peti ili šesti put, a da li smo shvatili o čemu se zapravo radi – to je već drugo pitanje – zaključio je predsjednik Srpske demokratske stranke, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

(StarMo)