Naslovnica Politika Šarović: Zbog Dodika smo postali “svjetski slučaj i crna ovca”

Šarović: Zbog Dodika smo postali “svjetski slučaj i crna ovca”

168
Mirko Šarović - SDS

Banja luka — Narodna skupština Republike Srpske (RS), jednog od dva entiteta u Bosni i Hercegovini (BiH), jedino je mjesto gdje treba donijeti zaključke o vraćanju predstavnika RS u institucije BiH, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS).

On je to rekao nakon što su predstavnici SDS-a danas razgovarali sa predstavnicima Partije demokratskog progresa (PDP). Radi se o dvjema vodećim opozicionim strankama u Republici Srpskoj.

Šarović je ocijenio neprihvatljivom pozicijom da neko, “u ovom slučaju Milorad Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata, kaže da će procijeniti o vraćanju u institucije”.

“Upravo smo zahvaljujući Dodiku postali svjetski slučaj i crna ovca”, rekao je Šarović, te dodao da se neće dozvoliti sada da se odgovornost prenese na opoziciju u entitetu Republika Srpska.

“Očekujemo da se jasno izjasne i kažu šta žele, a mi ćemo dati odgovor. O učešću na sjednici Narodne skupštine RS mi ćemo donijeti odluku. Ko je ovo započeo i prokockao šansu, treba sada da izađe u Narodnu skupštinu i kaže da, sada ćemo da radimo drugačije i čekamo ga jednostavno da vidimo šta će on to da predloži”, rekao je Šarović.

(StarMo)