Naslovnica Politika Šarović: Zbog Dodika RS “juri” ka NATO-u

Šarović: Zbog Dodika RS “juri” ka NATO-u

329

Banja Luka — “Кonačno su pale sve Dodikove maske i potpuno je jasno da Republika Srpska nezaustavljivo juri ka punopravnom članstvu u NATO”, izjavio je danas u Banjoj Luci predsjednik SDS-a Mirko Šarović, komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Кomšića “da su od Dodika dobili ANP”.

“Što je najzanimljivije, od člana Predsjedništva Milorada Dodika, kao ni od njegove stranke, još nema nikakvog demanta, osude ili pokušaja korekcije ovako jasne javno izrečene tvrdnje”, izjavio je Šarović, prenosi Klix.ba.

“Poslije ovakvog, javno izrečenog stava prvog čovjeka Predsjedništva BiH, niko više nema pravo da šuti, posebno ne oni kojih se to tiče: građani, borci, udruženja“, kazao je.

“Neiznošenje stava, šutnja i ravnodušnost kao da se to nikoga ne tiče, je ustvari jasno odobravanje puta ka NATO kojim Milorad Dodik vodi RS“, istakao je predsjednik SDS-a.

On je dodao da je put ka NATO životno i opšte nacionalno pitanje, a ne samo političko pitanje.

“Ovo je pitanje svakog građanina i sakrivanje istine od njih je podcjenjivanje vlastitog naroda, ali i izdaja neviđenih razmjera do sada”, istakao je predsjednik SDS-a.

(StarMo)