Naslovnica Mostarski izbori 2020 Šarović: Srbi će imati svoje predstavnike u Gradskom vijeću Mostara

Šarović: Srbi će imati svoje predstavnike u Gradskom vijeću Mostara

186
Mirko Šarović

Mostar — Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović sastao se u subotu u Mostaru s predstavnicima liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” ocijenivši kako imaju sjajne kandidate i kako se nada dobrom ishodu na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru.

– Približava se taj važan dan, kada nakon toliko godina imamo ponovon izore u Mostaru, gdje i ambiciju ima i naša srpska lista i mi smo optimisti. Naravno, mislimo da je nama najteže doći do mandata, ali imamo sjajne kandidate, nosioce liste i druge kandidate koji su na našoj listi – kazao je Šarović novinarima nakon sastanka.

Izrazio je uvjerenje da će imati u lokalnom parlamentu svoje predstavnike što je, kako je kazao, prvi, osnovi i u ovom trenutku najveći cilj.

U sklopu posjete Mostaru, predsjednik SDS-a će obići i dvije srpske porodice.

– Posjetit ćemo dvije porodice kako bi ih podstakli da shvate da je njihov glas važan i da razumiju potrebu i ovaj važan trenutak. Zamolit ćemo ih da daju svoj glas nekom od kandidata, i da time daju taj ključni doprinos – kazao je Šarović, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Nosilac liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” Velibor Milivojević kazao je nakon sastanka da je vrlo važno jedinstvo koje je postignuto u Mostaru te da vjeruje kako će se ono održati i u budućnosti.

– Sve što je urađeno tokom ove predizborne kampanje će nam koristiti. Mislim da će glavni cilj biti ostvaren, ući ćemo u gradsku vijećnicu, ali ono što je još bitnije od toga je da smo odredili pravi put kojim ćemo svi mi ovdje ići, kako srpska zajednica u Mostaru, tako i predstavnici vlasti svih nivoa i stranački prvaci koji će nam pomoći da taj cilj ostvarimo – kazao je Milivojević.

Učesnici sastanka su još jedanput napomenuli koliki je značaj Mostara, kako Mostaru treba vratiti sjaj i svu onu multietničnost koju je Mostar uvijek imao.

– Srbi trebaju zauzeti svoju jednu bitnu stranu, svoju ulogu koju su uvijek imali i zadržati sve one pozitivne trendove koje je srpski narod u prošlosti davao, a nadam se i u budućnosti će davati.

(StarMo)