Naslovnica Politika Šarović: SNSD i Dodik krenuli u neku svoju kampanju…

Šarović: SNSD i Dodik krenuli u neku svoju kampanju…

90
Mirko Šarović - SDS

Banja Luka — Sastanak parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske povodom primjene bonskih ovlaštenja od Valentina Inzka je trebao biti prilika da se da zajednički odgovor na ovu situaciju, ali vidimo da SNSD već vodi svoju posebnu kampanju, kazao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On je danas u Loparama rekao da će po svemu sudeći sutrašnji sastanak biti pokušaj da vlast izdiktira svoja unaprijed pripremljena rješenja.

– Sutra idemo na zajednički dogovor, a neko već realizuje neki plan koji će nam sutra da predoči. SNSD i Dodik već su krenuli u neku svoju kampanju i imaju neki svoj program, a pozivali su na zajednički dogovor. Mislim da je velika šteta što se stvari ovako dovijaju jer je ovo bila prava prilika da zajednički prodiskutujemo i suočimo se sa ovom situacijom i damo zajednički odgovor iz Srpske – naveo je Šarović.

Čini mi se da će, dodaje Šarović, sutrašni sastanak biti prazna priča i da će se pokušati izdiktirati rješenja.

On je istakao da SNSD ima vlast na svim nivoima i da zato imaju i odgovornost.

– U ostalom za ovu situaciju ja mislim da oni snose tu odgovornost. Nije valjda opozicija kriva za ovo što se dešava. Ova vlast je dobila novog visokog predstavnika sa većim ovlaštenjima i bonska ovlaštenja zahvaljujući ovoj vlasti – podsjetio je Šarović.

On navodi da takva vlast teško može ponuditi spasonosna rješenja u ovakvoj situaciji.

(StarMo)