Naslovnica Politika Šarović: Sada više nema nikakve sumnje…

Šarović: Sada više nema nikakve sumnje…

329
Mirko Šarović

Banja Luka — Predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarišući objavljeni dokument “Program reformi” izjavio je da tu nema više nikakve dileme misleći na put BiH ka članstvu u NATO savez.

“Sada više nema nikakve sumnje, Dodik Republiku Srpsku vodi u NATO. Ovo je najveća izdaja Republike Srpske u posljednjih 20 godina”, rekao je u izjavi BNTV.

“Nedvosmisleno, dokument u koji sam imao uvid to potvrđuje”, istakao je on, prenosi federalna.ba, pozivajući se na agenciju Onasa.

Misli da je važno što se konačno saznala istinu o dokumentu koji će za dva dana biti pred poslanicima Narodne skupštine RS-a.

“Dokument ‘Program reformi’ jasno govori o tome da će se BiH pridržavati odluka Parlamentarne skupštine i Predsjedništva BIH, odnosno onih odluka koje se odnose na NATO. Euroatlantske integracije i sam NATO u dokumentu se pominju više od 50 puta”, rekao je Šarović i dodao: “Neperspektivna imovina više neće pripadati lokalnim zajednicama, već Ministarstvu odbrane, a knjižit će se i perspektivna imovina. Nigdje se ne pominju entitet, ni vojna neutralnost”.

Smatra da, kao predsjednik Srpske demokratske stranke, nema pravo da ćuti i da se ovo mora istjerati na čistac.

“Mi ćemo iskoristiti sve svoje resurse i svu svoju snagu da spriječimo ovu najveću izdaju za Republiku Srpsku u posljednjih 20 godina. Vjerujem da će i drugi prepoznati ovu farsu, kojom se u istom danu održava Parlamentarna skupština – izbor Vijeća ministara. U istom satu zasjeda Narodna skupština i mislim da ćemo narednih dana o ovome mnogo, mnogo pričati i razgovarati”, rekao je Šarović i dodao da bi ovakvoj politici, koju vodi Dodik, konačno trebao doći kraj.

(StarMo)