Naslovnica Politika Šarović: Raspakivanje Dejtona – “Samoubistvo za RS”

Šarović: Raspakivanje Dejtona – “Samoubistvo za RS”

87
Mirko Šarović - SDS

Banja Luka — SDS smatra da otvaranje teme o budućnosti BiH nije ništa drugo već podlo varanje i manipulisanje naroda, od onih koji danas upravljaju RS-om, koji su je doveli u ovakvu socijalno-ekonomsku situaciju i koji tom narodu ne mogu da obezbjede radno mjesto, osnovne životne potrebe ali i prijeko potrebnu vakcinu i normalnu zdravstvenu zaštitu – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

– Neka predsjednik RS i član Predsjedništva BiH otvaraju dijalog sa FBiH, želimo im puno sreće ali mi u tome nećemo učestvovati jer po nama to je avanturistički potez koji dovodi u pitanje i raspakuje Dejtonski mirovni sporazum, što je samoubistvo za RS – pojasnio je Šarović.

Šarović je naglasio da u SDS stvari gledaju na takav način, uvjereni da se vlast igra sa sudbinom bh. entiteta RS-a i naroda i time podriva temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji jeste osnovni međunarodni garant postojanja manjeg bh. entiteta.

Budućnost i stabilnost bh. entitetom RS se gradi njenim ekonomskim razvojem i napretkom a ne neobavezujućim i nepotpisanim papirima i opasnim otvaranjem pitanja mirnog razdruživanja koje najavljuje Milorad Dodik igrajući se sa sudbinom RS i njenom stečenom autonomnošću – zaključio je Šarović.

(StarMo)