Naslovnica Politika Šarović: Nema kompromisa sa SNSD-om

Šarović: Nema kompromisa sa SNSD-om

386
Mirko Šarović

Banja Luka — “Nema nikakvog kompromisa sa SNSD-om. Mi imamo svoju jasnu politiku i s Dodikom može razgovarati samo predsjednik SDS-a”, kazao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, saopšteno je iz te političke partije.

“Moram da kažem da su u SDS-u pravila potpuno jasna. Koalicije prije izbora i koalicije poslije izbora donose se samo na organima i o tome može da odluči smo Predsjednik stranke, Predsjedništvo, Glavni odbor i niko drugi”, istakao je Šarović.

On je naglasio da s liderima drugih stranaka može da razgovara i politiku vodi samo predsjednik SDS-a.

“U ovom slučaju, s Dodikom samo ja mogu da razgovaram i niko drugi, sve ostalo nije u skladu s politikom Srpske demokratske stranke. To je potpuno jasno svakom članu Srpske demokratske stranke pa ma o kome se radilo”, kazao je predsjednik SDS-a.

Šarović je ponovio da tu nema nikakvog kompromisa, nikakvog izuzetka, svi moraju da se uklope u ovakve jasne principe rada SDS-a kao i da je to rekao i gospodinu Mići Mićiću.

“Mi ćemo zatražiti jasnu informaciju od Mićića, ali ne treba da bude bilo kakve dileme da o političkim pitanjima s liderom neke druge stranke, u ovom slučaju s Dodikom može da pregovara samo predsjednik SDS-a. U slučaju da bilo ko se ne pridržava takvih principa i takve politike moraće da se suoči s odgovornošću i pravilima stranke”, naglasio je Šarović.

“Svako mora da se uklopi s onim što danas jeste SDS, da se pridržava politike koju ja vodim i nema tog pojedinca koji može da djeluje i radi drugačije”, zaključio je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.

(StarMo)