Naslovnica Politika Šarović: Dodik lažnim dokumentom manipuliše javnošću

Šarović: Dodik lažnim dokumentom manipuliše javnošću

411
Mirko Šarović

Banja Luka — Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ustvrdio je da je Milorad Dodik narodnim poslanicima u parlamentu RS juče, kako je saopćeno, “podvalio lažni dokument”.

Optužio je Dodika da “manipuliše javnošću”.

“Jedan dokument je poslat u Brisel, a o drugom dokumentu je raspravljala Narodna skupština. On nedvosmisleno vodi Republiku Srpsku i BiH put NATO-a, a s druge strane manipuliše se javnošću RS te ih pokušava uvjeriti da će pratiti Srbiju, da će pratiti vojnu neutralnost” – istakao je danas Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

On je rekao kako je na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine RS bio u ime SDS-a, sa željom da vidi kuda Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

“Narodna skupština je zakazana da se predoči javnosti kako je on navodno državotvoran, kako je neko ko može zaustaviti put BiH ka NATO, a naša je procjena da je on lagao i da ne može sjediti na dvije, tri stolice i ta njegova prevarantska uloga će se na kraju morati jasno definisati. On mora biti gubitnik ili za Brisel ili za Banju Luku” – ustvrdio je predsjednik SDS-a.

(StraMo)