Naslovnica BiH Šarović bi smijenio cijeli saziv Vijeća ministara BiH

Šarović bi smijenio cijeli saziv Vijeća ministara BiH

94
Mirko Šarović

Sarajevo — Predsjedavajući Kluba poslanika SDS-PDP-DNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je da poslanici iz tog kluba “neće učestvovati” u radu sjednice Predstavničkog doma jer poštuju odluku Narodne skupštine Republike Srpske da ne učestvuju na sjednicama dok se “pitanje nametnutog Inzkovog zakona ne razriješi”.

Dodaje da bi poslanici navedenog kluba “prisustvovali sjednici ukoliko bi na dnevnom redu bila smjena cijeloga Vijeća ministara BiH”.

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH poslanici bi se trebali izjasniti o odluci predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da smijeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića.

– Smjena cijelog saziva Vijeća ministara BiH bila bi olakšanje za sve nas kako bi sa scene skinuli najgori saziv Vijeća ministara BiH u istoriji. Ukoliko se to desi uvijek ćemo ući u tu salu Predstavničkog doma PSBiH i glasati. Smjena cijelog saziva je nešto što će nas ponukati da uđemo ovu salu – podvukao je Šarović.

(StarMo)